Otvoren 16. sajam etno hrane i pića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Beogradski sajam - zvanična strana printscreen
Podelite vest

Sajam etno hrane i pića, 16. po redu, na kojem je predstavljeno više od 300 proizvođača prehrambenih proizvoda, otvoren je danas na Beogradskom sajmu.Proizvodi koji su pretežno ručno rađeni, po tradicionalnoj recepturi, načešće od organskih sirovina, predstavljeni su publici u Hali 3 Beogradskog sajma.

Cilj manifestacije je da promoviše tradicionalne prehrambene proizvode i pomogne u unaprđenju prezentacije prodaje i zaštite geografskog porekla proizvoda i receptura.

Sajam ima i poslovni karakter, jer je prilika da distributeri, dobavljači hotela i trgovinskih lanaca, vlasnici restorana i trgovinske radnje sklope ugovore sa proizvođačima srpskih proizvoda.

Mali proizvođači uglavnom nastupaju na zbirnim štandovima u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, a prvi put u aranžmanu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Vojvodine, na Sajmu etno hrane i pića nastupaju i proizvođači tradicionalne hrane iz svih delova Vojvodine.

Predstavnici iz Republike Srpske, Hrvatske i Grčke su ovogodišnji gosti sajma i njihovi proizvodi će takođe biti predstavljeni publici.

Sajam je otvoren do nedelje 27. novembra, a organizatori su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grad Beograd.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x