Otvoren filmski konkurs za Grin Fest 2022

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook Green Fest - Belgrade printscreen
Podelite vest

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 13. Međunarodnom festivalu zelene kulture Grin Fest (Green Fest) koji će biti održan od 21. do 25. novembra, saopšteno je danas.

Konkurs je međunarodnog karaktera i mogu se prijaviti filmovi koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, održivog razvoja.

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2019. godine, filmovi mogu biti prijavljeni u četiri kategorije: kratki film, film srednjeg metra, dugometražni i animirani film. Pored nagrada u navedenim kategorijama, biće dodeljene i dve specijalne nagrade za najbolji obrazovni film (Učimo za budućnost) i najinspirativniji film festivala (Pokrenimo budućnost).

Rok za prijavu na konkurs je 15. jul, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 15. oktobra.

Međunarodni festival zelene kulture Grin fest je najveća “zelena” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine.

Tokom prethodnih 12 godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 6.700 filmova sa svih kontinenata, održano više 150 obrazovnih sadržaja, predstavljeno više od 160 izlagača i umetnika.

Trinaesti Međunarodni festival zelene kulture Grin Fest sprovodi Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Fondacije Hajnrih Bel, Evropske klimatske fondacije, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja, dodaje se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x