Otvoren granični prelaz Kotroman između Srbije i BiH

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Niske Vesti
Podelite vest

Granični prelaz Кotroman između Srbije i Bosne i Hercegovine otvoren je danas, posle obnove u koju je uloženo više od 4,6 miliona evra.

Za radove koji su trajali tri godine je 2,1 milion evra obeznedjeno iz pretpristupnih fondova EU, a nešto više od 2,5 miliona evra kroz nacionalno sufinansiranje preko Uprave carina za prvu fazu, i Republičke direkcije za imovinu za drugu fazu izgradnje.

Projekat je deo šire saradnje Srbije i EU u oblasti integrisanog upravljama granicama.

U okviru novog graničnog prelaza Кotroman nalaze se po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati putnički promet, ali i promet robe, saopštila je Uprava carina.

Kako je navedeno, preko graničnog prelaza Кotroman vodi najkraći put do Boke Кotorske, pa se očekuje da će se mnogi putnici već tokom predstojeće sezone odlučiti da tuda krenu put mora, što će doprineti rasterećenju najfrekventnijeg prelaza ka Crnogorskom primorju, graničnog prelaza Gostun, čija rekonstrukcija je u toku.

Otvaranju moderizovanog graničnog prelaza prisustvovali su ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu finansija Gojko Stanivuković, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofra i predstavnika carinskih administracija obe zemlje.>

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x