Otvoren Medjunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agrobelgrade

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: O.S.R.
Podelite vest

Medjunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agrobelgrade otvoren je danas na Beogradskom sajmu.

Sajam će trajati do 29. januara, a okupiće 500 izlagača iz Srbije i sveta, pet delegacija na visokom nivou, a biće održani i brojni stručni skupovi.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je na otvaranju sajma istakao da je Srbija prethodne godine izvezla voće i povrće u vrednosti milijardu evra.

“Tu nije granica. Otvaramo nova tržišta i idemo dalje. Jedna od takvih prilika je i inicijativa Otvoreni Balkan”, rekao je on.

Na trećem po redu sajmu Algobelgrade, Albanija i Severna Makedonija, kao i Republika Srpska, predstaviće se na nacionalnim štandovima, a prisutno je ukupno 50 kompanija.

Prisutni su i izlagači iz Ruske Federacije, koju predstavlja Moskovski region, kao i brojne kompanije iz Italije, Španije, Holandije, Švajcarske, Nemačke i drugih zemalja.

Na sajmu se nalazi i štand Uprave za agrarna plaćanja, gde će posetioci moći da se informišu o aktuelnim podsticajima poljoprivrednicima.

Tokom te manifestacije organizuju se i stručne konferencije i sastanci na kojima će se razgovarati o standardima u proizvodnji voća i povrća, budućnosti proizvodnje bobičastog voća, transportu voća i povrća u rashladnim kontejnerima. Razgovaraće se i o revolving fondovima za finansiranje, preciznom navodnjavanju, modernizaciji srpskog vinarstva, proizvodnji i preradi lekovitog i aromatičnog bilja u Srbiji.

Sajam je za posetioce otvoren od 10 do 17 časova, a cena karte je 300 dinara.

Agrobelgrade se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Beograda, Gradskog sekretarijata za poljoprivredu i USAID-ovog Projekata za konkurentnu privredu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x