Otvorena 25. evropska smotra srpskog folklora dijaspore

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je danas u Novom Sadu otvaranju 25. evropske smotre srpskog folklora dijaspore.

Ova smotra je okupila 37 društava iz sedam evropskih zemalja u takmičarskom delu, dok će u revijalnom delu nastupiti još pet društava iz okoline Novog Sada i jedno društvo iz Nemačke.

Milićević je ocenio da impresivna brojka učesnika svedoči o veličini i značaju ove manifestacije i velikoj posvećenosti i entuzijazmu naših mladih ljudi koji su se angažovali da predstave svoje veštine, energiju i ljubav prema srpskom folkloru i koji predstavljaju ambasadore srpske kulture i duha, gde god da se nalaze.

On je izrazio uverenje u to da će ova manifestacija, koja se održava danas i sutra u Novom Sadu, probuditi kod učesnika još veću ljubav prema svojoj otadžbini i dodatno uticati na njih da razmišljaju o povratku.

Moja želja je, a verujem i vaša, da se jednog dana vratite i živite u svojoj Srbiji, rekao je ministar, iskazavši zahvalnost svima na tome što čuvaju srpski folklor.

Otvaranju smotre folklora prisustvovali su i episkop Damaskin, izaslanici predsednika Republike i ministarke kulture, predstavnici Uprave za dijasporu Ministarstva spoljnih poslova i Grada Novog Sada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x