Otvorena izložba akvarela Suzane Gigić “Azurne dubine i širine”

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Otvorena izložba akvarela Suzane Gigić “Azurne dubine i širine”
Podelite vest

U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor svečano je otvorena izložba akvarela Suzane Gigić.

Prisutnim posetiocima na otvaranju obratili su se Andrijana Andrijašević, kao moderator i predstavnik Galerije i Suzana Gigić koja je sve prisutne uputila u svoje stvaralaštvo rekavši: “Plavetnilo je svuda oko nas. Naš dom je plava planeta. Ta boja je intezivno prisutna svuda oko nas, što uopšte nije slučajno. Plavo spade u najlekovitije boje koje postoje, najintezivnije diže naš duh, podiže nam raspoloženje na nesvesnom nivou. Tako to što sada gledate je i lekovito. U svemu tome prisutne su jedrlice – simboli čoveka, čovečanstva ovde i sada, simboli civilizacije.“

Suzana Gigić, diplomirani defektolog tiflolog optometrista, u umetnosti je prisutna više od deceniju i po. Forme i materijali u njenom stvaralaštvu, kao sredstvo izražavanja, s godinama su se menjali – od slikarstva, preko vajarstva i duboreza, do dizajna i izrade nakita i lampi, a na kraju i na početku, uvek – akvarel. Za koncept izrade i dizajna lampi, pod nazivom „Telling stories lamps”, od Zavoda za intelektualnu svojinu dobija sertifikat autentičnosti i jedinstvenosti na svetskom nivou. Na festivalu „Svetlost” 2011. godine u beogradskom Kulturnom centru Grad, kao deo izložbe „Sjajna srpska scena”, njen dizajn svetlosnog objekta uvršten je u deset najboljih rešenja na ovim prostorima. Učesnik je i organizator mnogobrojnih izložbi u rodnom gradu Smederevu i izložbi međunarodnog tipa u Srbiji i van nje. Radila je ilustracije naslovnih strana za dve knjige, a novembra 2020. počela je sa izradom sopstvene linije nakita, koji u bazi ima akvarel minijature. Poslednjih godina je slikar akvarelista.

Internet prezentacija njenog stvaralaštva: www.suzanagigicart.com.

Izložba će biti otvorena za posetioce Galerije Kulturnog centra Zlatibor tokom aprila meseca, svakog radnog dana od 10:00 do 17:00 časova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x