Otvorena izložba radio-aparata “Kuća malih ljudi” u galeriji Kulturnog centra Zlatibor

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: TO Zlatibor
Podelite vest

U galeriji Kulturnog centra Zlatibor, 6. juna sa početkom u 19 časova otvorena je izložba radio-aparata „lampaša“ iz kolekcije Dragana Jovičića pod nazivom „Kuća malih ljudi“.

Dragan Jovičić je stare radio-aparate „lampaše“ prikupljao više decenija, sa puno ljubavi i pažnje sređivao i održao funkcionalnim do današnjeg dana. Nijedan aparat nije kupio, sve je doveo u red, i kaže da ga izložbe ovih aparata čine toliko srećnim da kada bi postojao instrument za merenje njegove sreće on je ne bi mogao izmeriti.

„Posvešćenošću zaljubljenika, Dragan je svoje aparate dovodio u red. Gde je trebalo zamenio je lajsnu, lakirao drvene delove, vratio je dugmad na svoje mesto, i, što je najvažnije, „oživeo“ ih koristeći autentičnu tehnologiju – lampe.

Danas svi aparati u Jovičićevoj kolekciji rade kao nekada, što ovoj zbirci daje visoko mesto među kolekcionarima i ljubiteljima antikviteta“, rekao je Dragan Cicvarić, viši kustos muzeja na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu.

Pozivamo sve zainteresovane da obiđu ovu postavku svakog radnog dana od 10 do 17 časova, do zatvaranja 16. juna, i uživaju u jasnim zvucima tradicionalnih radijskih antikviteta koji su obeležili Srbiju XX veka.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x