Otvorene prijave za studentske stipendije Fondacije Studenica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Fondacija Studenica otvorila je prijave za studentske stipendije koji će trajati do 21. oktobra, a pravo na stipendiju imaju svi koji studiraju na teritoriji Srbije i u regionu.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti bilo koje godine osnovnih i master studija svih usmerenja, a posebnih nekoliko mesta biće ostavlјeno za brucoše “koji pokazuju liderski potencijal i društveno su odgovorni u svojoj zajednici”, navodi se u saopštenju Fondacije.

Jedan broj stipendija ove godine biće dodeljen studentima koji se opredele za učitelјska i nastavnička zanimanja jer sa fakulteta na kojima se školuju nastavnici stižu upozorenja na drastično smanjen broj prijava maturanata.

Uslovi koje kandidati treba da ispune su da su redovni studenti bilo koje godine osnovnih studija ili master studija akreditovane visokoškolske ustanove i upisani u semestar studija za koji traže stipendiju.

Vrednuju se i izuzetni akademski uspesi i izražena potreba za novčanom pomoći, kao i iskustvo u vannastavnim, humanitarnim i volonterskim aktivnostima, dodaje se u saopštenju.

Više detalja o uslovima i proceduri prijavljivanja može se naći na sajtu Fondacije Studenica (sr.studenica.org).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x