Pad plafona u leskovačkom hotelu prijavljen policiji, čekaju se izveštaji veštaka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Četiri dana nakon pada plafona u velikoj sali restorana „Montale“ u centru Leskovca, počelo je čišćenje šuta. Pad plafona u leskovačkom hotelu ovih dana podignut je i na politički nivo, jer je nekoliko sati ranije na konferenciji za novinare gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, izjavio da je rekonstrukciju hotela radila jedna od firmi u vlasništvu njegovog kuma i pobratima Dejana Jankovića.

Na rekonstrukciju nekadašnjeg hotela “Beograd”, danas “Montale”, u srcu grada, Leskovčani su čekali nekoliko decenija. Kada je završena, sala restorana počela je da radi punim kapacitetom, a u obnovu hotela uloženo je million evra, kaže menadžer hotela Dragan Miljković.

On je bio  prisutan kada je plafon počeo da pada, alarmirao je zaposlene i srećom niko nije povređen.

Sada ima neprijatnu dužnost da otkazuje zakazane proslave kojih je u julu bilo 18.

Događaj je prijavljen policiji.

“Prijavili smo policiji, bile su inspekcije, veštaci za proenu štete i njihove izveštaje ćemo videti. Naloženo je čišćenje u roku od nekoliko dana, počeli smo juče i po nekim procenama, sala bi trebalo da bude u funkciji do 20. avgusta, kazao je Miljković.

Pad plafona ovih dana dobija i političku dimenziju, nakon izjave predsednice gradskog odbora Stranke slobode I pravde, Jelene Spirić da je izvođač radova bila firma “Bagdala invest doo Leskovac”, čiji je vlasnik Dejan Janković, kumiI pobratim aktuelnog gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića. Njena izjava je demantovana, činjenicom da firma pod tim nazivom ne postoji na spisku Agencije za privredne registre (APR), a ugašena je pre tri meseca. Jelena Spirić tvrdi da to nije jedina firma u Jankovićevom vlasništvu, te da je upravo rad na rekonstrukciji ovog hotela bio referenca da Janković od grada dobije i ozbiljne poslove kakvi su rekonstrukcija stadiona i Opšte bolnice u Leskovcu, koji su vedni više miliona evra.

Dragan Marinković, urednik portala “Rešetka” bio je na konferenciji za štampu koju je sazvao gradonačelnik Leskovca istog dana kada je plafon u restoranu pao.

“Samo nekoliko sati ranije, na konferenciji sazvanoj drugim povodom, gradonačelnik je izjavio da je u u rekonstrukciji hotela učestvovala jedna od firmi njegovog kuma i pobratima koji je inače poznati leskovački preduzetnik”, istakao je Marinković.

Po njegovim rečima tužilaštvo u Leskovcu se ovim povodom još nije oglasilo, a da li će i kada, nije poznato, obzirom na to da su zatvoreni “prema lokalnim medijima”, iako je činjenica da je padom plafona bila ugrožena bezbednost.

Javnost je ostala uskraćena i za listu svih podizvođača koji su radili na rekonstrukciji leskovačkog hotela, a po svoj prilici ih je bilo više.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x