Pajtić: Za Vučića je pitanje vlasti- pitanje opstanka na slobodi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO
Podelite vest

Profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i nekadašnji predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da je za Aleksandra Vučića pitanje opstanka na vlasti- pitanje opstanka na slobodi, jer, kako kaže “nijedna afera niti pljačka Srbije nije mogla proći bez njegovog naloga”.

Pajtić je za današnje novine “Nova” rekao da bez Vučićevog odobrenja nije mogla da prođe ni Jovanjica, ni Beograd na vodi, ni zaduživanje EPS-a, te da se od neke buduće vlasti očekuje da sve te afere reši.

Kada je reč o najavi da o uvođenju sankcija Rusiji odlučuje Skupština Srbije, Pajtić je kazao da je to pokušaj Vučića da prebaci odgovornost na druge.

“Nije u nadležnosti parlamenta da vodi politiku, po Ustavu to radi vlada. S obzirom na to da većina zna da Vučić bira mandatara, ali i članove vlade, u slučaju da vlada donese odluku o sankcijama Rusiji bilo bi jasno da iza te odluke stoji Vučić”, rekao je Pajtić.

Ukoliko bi se prebacilo na parament, mogao bi, kako je Pajtić dodao, da se “fingira” da su poslanici doneli odluku mimo njega.

Na pitanje kako ocenjuje konstituisanje skupštine, Pajtić je naveo da nema sumnje da će poslanici vlasti na svaki način pokušati da ućutkaju opoziciju.

“Opozicija povratkom u parlament može donekle da poveća svoju vidljivost, ali ne u velikoj meri jer sednice prati tri do četiri posto gledalaca”, rekao je Pajtić i dodao da bi bilo drugačije kada bi RTS zaista obavljao funkciju javnog servisa.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x