Pala prva klapa filma o balkanskoj etno zvezdi Bilji Krstić

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Nikola Spasić
Podelite vest

Pala je prva klapa dokumentarnog filma “Izvan vremena”, o jednoj od naših najtalentovanijoj pevačici Biljani Krstić, rediteljke Branke Bešević Gajić, koji radi niška produkcija  City Grupa, na čelu sa producentom Oliverom Paunovićem.

Ovo će biti dugomentražni dokumentarni film i baviće se fenomenom ličnosti jedne od najtalentovanijih balkanskih etno pop izvođača, Bilji Krstić, koja je impresivnim talentom, lepotom i mladošću ostvarila meteorsku karijeru na prostorima bivše Jugoslavije.

Dugometražni dokumentarni film „Izvan vremena“ je pre svega film o neprestanoj životnoj borbi, o bezuslovnoj ljubavi, umetnosti koja briše granice, koja spaja ljude bez obzira na nacionalnost i versku pripadnost. Biografski film o muzičkoj divi, film o ženi koja je svojim talentom i svojom mladošću zasenila svetsku muzičku scenu. Dokumentarni film pod radnim naslovom “Izvan vremena” treba da bude mešavina snova i realnosti i istinita bajka isprepletana celim Biljinim bićem.

Foto: Nikola Spasić

Prvi kadrovi zabeleženi su na vokalnoj radionici „Bistrik“ Bilje Krstić, koja je održala jubilarni koncert „Rasla dunja i jabuka“ u Kolarčevom narodnom univerzitetu.

“To je samo jedan početak, snimanje se nastavlja u Beogradu, a onda dalje u našem regionu, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i naravno Nišu, njenom rodnom gradu”, objašnjava rediteljka Branka Bešević Gajić.

Bilja je žena koja je dostigla vrh izuzetne zvezdane karijere u vremenu kada su talenat i rad bili presudni, zahvaljujući snažnom duhu njen ugled i meteorska karijera traje i danas-inspiraše filmske stvaraoce i ostavlja doprinos kapitalnim delima srpske kinematografije.

“Ova priča je jedinstvena po tome što je radnja svedena i u vremenu i u prostoru i po tome što istražuje fenomen ljudske duše, prožet elementima bezuslovne vere, nade i ljubavi. Zbog toga je film „Izvan vremena“ bajka sa porukom celom svetu – verujte u ono što radite i ostvarićete svoj san”, poručila je Bešević Gajić.

Ona je rekla  da će se veliki deo snimanja obaviti i u Nišu, rodnom gradu Bilje Krstić.

“Grad Niš je veoma važan za nju, tako da ćemo u Nišu biti dugo i na moje zadovoljstvo. Ja sam neko ko je mnogo proputovao i video čitavu zemaljsku kuglu, nema gde nisam bila, ali moram da priznam da me je Niš kupio za ceo život. Ostaće mi zauvek u sećanju 2014. godina kada sam stala na scenu Letnje pozornice i dobila veliki aplauz za svoj film “Lauš” o Žarku Lauševiću To je meni bilo veoma važno jer je bio početak moje karijere, prvo rađanje u tom filmskom svetu. Nigde takve ovacije nisam osetila kao što sam u Nišu. Svake godine kada sam dolazila sa svojim filmovima taj osećaj se ponovio. Ja se nadam da će se i ova dva dela koja radim sa Oliverom Paunovićem, o Bilji Krstić i Dušanu Saviću, videti premijerno u Nišu”, kazala je Branka Bešević Gajić.

Foto: Nikola Spasić

Direktor fotografije je Nikola Spasić, a rediteljka naglašava da bez producenta Olivera Paunovića ne bi mogli ništa da urade. Paunović sa druge strane ne krije zadovoljstvo što upravo njegova produkcija radi film o ovako velikoj balkanskoj etno zvezdi.

Oliver Paunović, producent

“Moja misija je promocija Niša i Nišlija kroz dokumentarna ostvarenja koja radim. Izuzetno mi je drago što su se kockice sklopile i što smo otpočeli snimanje filma o Bilji Krstić. Ona to zaslužuje, zaslužuje svojom veličinom, svojom neposrednošću, svojom popularnošću, a uporodo s tim svojom skromnošću”, rekao je Paunović.

Biljana Krstić je rođena u Nišu, 9. novembra 1955. godine, gde je i završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje u MŠ “Dr Vojislav Vučković”. U Beogradu je upisala i završila Fakultet muzičke umetnosti. Njen uspeh i njena popularnost mere se 40-godišnjom karijerom i time što je na mnogim koncertima delila scenu sa najeminentnijim svetskim muzičarima, gde i ona pripada. Dobitnica je brojnih značajnih nagrada i priznanja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x