Panović (Demostat): Vulin možda i najprincipijelniji političar, ali je pitanje kakvi su to principi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Republike Srbije
Podelite vest

Programski direktor Demostata Zoran Panović ocenio je da je Aleksandar Vulin u svom obrazloženju ostavke na mesto direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) pokazao da je možda najprincipijelniji srpski političar, ali da je pitanje kakvi su ti principi, kao i koliko su to i principi predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Jedan od naprednjačkih uzora je svakako i Komunistička partija Kine. Reformator Deng Sjaoping je bio potvrdio partijski stav da veliki vođa – Mao Cedung nije bio u pravu 30 odsto, a da je bio u pravu 70 odsto. I pragmatični Vučić verovatno misli da su Milošević i Šešelj bili u pravu 70 odsto”, napisao je Panović u autorskom tekstu za današnji Nedeljnik.

Prema njegovim rečima, Vučić neće reći da je Vulin bio 100 odsto u pravu sa svojim stavovima, već će i korigovati “njegovu patetiku, naglasivši da ostavka ne znači baš i njegovu (Vulinovu) glavu, kao što je Vulin bespogovorno daje na oltar Srbije”.

Panović smatra da bi i tu prava proporcija bila “kineska” – da je “drug Vulin bio u pravu 70 odsto, a da nije bio 30 odsto”.

“Samo što je Deng tu proporciju prihvatio u procesu uslovne demaoizacije Kine, dok Vulin, paradoksalno, odlazi u vreme finalizacije rešešeljizacije naprednjaka”, ocenio je programski direktor Demostata, dodajući da su upravo zbog “pragmatičnih proporcija” Vojislav Šešelj i radikali idu u koaliciju sa naprednjacima samo na beogradskim i lokalnim izborima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x