Partizan: Apel bivših igrača pun neistina i kleveta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: partizan.rs
Podelite vest

Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je apel za smene u klubu, koji su potpisali bivši igrači i treneri crno-belih, pun neistina, kleveta, insinuacija i lažnih optužbi.

Nekadašnji fudbaleri, treneri i sportski radnici Partizana uputili su apel sa zahtevom za preuzimanje odgovornosti i smenu kompletne uprave kluba iz Humske. Ovaj tekst pod nazivom “Apel za slobodan Partizan” potpisalo je 79 bivših igrača, trenera i sportskih radnika Partizana.

“Javnost u Srbiji, a prvenstveno svi koji vole Partizan, najpre moraju znati da je saopštenje prepuno neistina, kleveta, insinuacija, lažnih optužbi, a pre svega se u saopštenju navode imena bivših igrača kluba, koji ni na koji način ne podržavaju apel”, navodi se u odgovoru Partizana.

Iz Partizana su naveli da je, prema njihovim saznanjima, jedan od inicijatora i kreatora apela bivši igrač Partizana Đorđe Tomić koji želi, kako se dodaje, da vaninstitucionalno i mimo Statuta kluba inicira promene.

“Javnost treba da zna da je isti Đorđe Tomić već bio angažovan u FK Partizan pre više od decenije, ali je na radnom mestu proveo ukupno tri dana, samovoljno ga napustivši sa obrazloženjem da rad u omladinskoj školi kluba ‘nije za njega'”, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, Skupština Partizana funkcioniše redovno, kao i Upravni odbor, koji su izabrani u januaru 2022. godine sa mandatom do 2027. godine i u procedurama koje predviđa Statut kluba. Dodaje se i da se sednice svih organa kluba, pa i Skupštine, održavaju u skladu sa Statutom kluba.

“Celokupno saopštenje obiluje neistinama, a vrhunac svega predstavlja činjenica da su u proteklim danima vršene manipulacije prilikom ubeđivanja ljudi da podrže apel, pa su se tako na prvobitnom spisku našla imena bivših igrača i legendi kluba, koji ni na koji način nisu povezani sa tzv. apelom, a koji su već kontaktirali klub povodom cele situacije”, naveo je Partizan.

Iz Humske su istakli takođe i da “nema govora o nekakvom višegodišnjem pravnom nasilju i finansijskim malverzacijama i zloupotrebama” koje se navode u apelu, s obzirom da Partizan svake godine uspešno prolazi monitoring Evropske fudbalske unije (Uefa) i proces licenciranja pri Fudbalskom savezu Srbije, koji imaju uvid u celokupno poslovanje kluba.

Odgovarajući na navode o propadanju omladinske škole, iz Partizana su podsetili da su omladinska i kadetska selekcija kluba šampioni Srbije u prošloj sezoni, da je omladinska selekcija kluba sa mnogo uspeha nastupala u Uefa ligi mladih, a da je škola u prethodnim godinama “proizvela” igrače koji će sa ponosom predstavljati Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

“Partizan će nastaviti sa pripremama za narednu sezonu i sa funkcionisanjem u svemu u skladu sa Statutom i regulativama FSS, a po ovom pitanju se više neće oglašavati”, zaključuje se u saopštenju Partizana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x