Patrijarh Porfirije uputio božićnu čestitku papi Franji i zvaničnicima pravoslavnih crkava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; BetaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije uputio je božićnu čestitku zvaničnicima pravoslavnih crkava, papi Franji, nadbiskupu beogradskom Ladislavu Nemetu, i vernicima i zvaničnicima Rimokatoličke crkve u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

“Neka radost predstojećeg praznika ispuni duše i srca svih hrišćana kako bismo svi slavili ime Božje u vekove vekova”, naveo je u čestitki patrijarh Porfirije, saopštila je večeras SPC.

On je uputio božićnu čestitku zvaničnicima pravoslavnih crkava – carigradskom patrijarhu Vartolomeju, aleksandrijskom i sve Afrike Teodoru i antiohijskom i sveg Istoka Jovanu, dodala je SPC.

Božićnu čestitku patrijarh Porfirije uputio je i rumunskom crkvenom zvaničniku Danilu i bugarskom Neofitu, kiparskom i Nove Justinijane Georgiju, atinskom i sve Jelade Jeronimu i tiranskom i sve Albanije Anastasiju.

Uputio je čestitku i arhiepiskopu kenterberijskom Justinu Velbiju, apostolskom nunciju u Srbiji, nadbiskupu Santa Gangemiju, biskupu sremskom Đuri Gašparoviću, biskupu koadjutoru sremskom Fabijanu Svalini i biskupu Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji Beli Halasu.

Božić je čestitao i biskupu Slovačke vangelističke crkve a.v. Jaroslavu Javorniku i superintendantu Evangeličke Hrišćanske Crkve a.v. Gaboru Dolinskom.

Patrijarh Porfirije, koji je i administrator Eparhije zagrebačko-ljubljanske, uputio je srdačne čestitke vernicima Rimokatoličke crkve u Sloveniji i Hrvatskoj i nadbiskupu zagrebačkom Josipu kardinalu Bozaniću.

Božićnu čestitku patrijarh je uputio i predsedniku Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupu zadarskom Želimiru Puljiću i članovima Hrvatske biskupske konferencije.

Patrijarh SPC Božić je čestitao i predsednicima, predsednicima parlamenata, premijerima i ministrima nadležnim za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x