Pavlović (Narodna): Vreme je za promenu vlasti u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je vreme za promenu gradske vlasti i gradonačelnika Aleksandra Šapića, jer Beograđani nisu zadovoljni načinom na koji se upravlja glavnim gradom.

“Došlo vreme za izbore, naročito u Beogradu. SNS i SPS više ne mogu da vode Beograd i neće pobediti na sledećim izborima. Na ulicama se iz nedelje u nedelju okuplja mnogo ljudi i opozicija ostaje pri stavu da prvo moraju da budu ispunjeni zahtevi protesta ‘Srbija protiv nasilja’, pa onda možemo na izbore. Ispunjenje zahteva je preduslov za fer i korektne izbore”, rekao je Pavlović televiziji N1.

Pavlović je dodao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, međutim, neće uskoro pristati na izbore u Beogradu, jer zna da ne može da dobije većinu, i da će ova gradska vlast “trajati do kraja mandata”.

Šef odborničke grupe Narodne stranke rekao je da je Šapićeva izjava da je podneo krivičnu prijavu protiv svog šefa kabineta Nenada Milanovića “demagogija kojom pokušava da skrene pažnju javnosti”.

“Beogradu je očigledno naneta velika materijalna načinom na koji je raskinut ugovor sa kompanijom ‘Kentkart’. Ovaj slučaj neće dobiti epilog, jer bi to nanelo više štete Vučiću i SNS-u nego Šapiću zato što su ga oni predložili i podržali”, rekao je Pavlović.

“Oni će tražiti elegantan način da se otarase Šapića, da li prekomponovanjem gradske vlasti ili novim izborima, ali za sada ne i sudskim procesom”, dodao je Pavlović.

Pavlović je naveo da se direktori javnih komunalnih preduzeća ne biraju na konkursima, nego se drže u stanju vršilaca dužnosti i da bi krivicu za njihov loš rad trebalo tražiti u SNS-u.

“Reč je o partijskim poslušnicima SNS-a koje partija nagrađuje funkcijama za neke stranačke zasluge, a ne o profesionalcima. Direktoru javnog preduzeća za naplatu karata u javnom prevozu u biografiji piše da je bio menadžer picerije”, rekao je Pavlović.

Pavlović je dodao da dozvole za rad privatnih vrtića dobijaju samo vlasnici koji su bliski SNS-u.

“Tako u Beogradu sve funkcioniše, SNS o svemu odlučuje, sud partije je iznad svega”, zaključio je Pavlović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x