Penzionerka vratila novac Gradu Čačku koji joj je uplatio pomoć za dug izvršiteljima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Glas Zapadne Srbije video printscreen
Podelite vest

Penzionerka iz Čačka Jelisaveta Surudžić (90) kojoj su sudski izvršitelji oduzeli celu penziju radi namirenja sudskih troškova, vratila je gradskim vlastima novčanu pomoć za otplatu duga, a novac koji su samoinicijativno prikupili gradjani, poklonila je obdaništima.

Sudski troškovi nastali su posle izgubljenog spora Jelisavete Surudžić, nekadašnje direktorke predškolske ustanove u Čačku, s autorom knjige o njenom životu, koji ju je tužio, jer mu, kako je rečeno, nije isplatila ceo honorar.

Grad Čačak je pre devet dana sa 100.000 dinara pomogao Surudžić da otplati dug izvršiteljima, navodeći u saopštenju da “smatra da ona nije zaslužila da se nadje u takvoj situaciji”.

Surudžić je zahvalila gradskim vlastima za novčanu pomoć, ali je nije prihvatila, ističući da će dug otplatiti sama.

Pošto su lokalni mediji u Čačku objavili da su sudski izvršitelji oduzeli Surudžić celu penziju i svu uštedjevinu iz banke za namirenje sudskih troškova, a to je ugrozilo njenu egzistenciju, gradjani su prikupljali novac za otplatu njenog duga putem Fejsbuk stranice “Dnevna doza prosečnog Čačanina”.

Sudrudžić je tražila od administratora Fejsbuk stranice da obustavi prikupljanje novca, a 63.000 dinara koliko je sakupljeno, odlučila je da pokloni obdaništima “Mali kapetan” i “Sunce”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x