Pešadijska četa završila obuku za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: vs.rs
Podelite vest

Trodnevna taktička vežba “Srpski štit” na kojoj je proverena spremnost pešadijske čete iz Treće brigade kopnene vojske za zadatke u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu, organizovana je u bazi Jug i na poligonu Borovac kod Bujanovca, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici pešadijske čete rešavali su zadatke za mirovne operacije, kao što su primena taktičkih radnji i procedura u slučaju napada na patrolu ili bazu, nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, obezbeđenja kontrolnih punktova, konvoja i eskorta, te suzbijanja protesta i kontrole masovnih okupljanja.

Pravilnost radnji i poštovanja međunarodnih standarda obučenosti koje jedinica treba dostigne ocenio je evaluatorski tim iz Generalštaba, a rezultati provere su pokazali da je i ovaj kontingent Vojske Srbije u potpunosti spreman za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu, navodi se u saopštenju.

Vojska Srbije za učešće u mirovnoj operaciji UN u Libanu angažuje jedinicu ranga pešadijske čete od 2013. godine, a u zoni operacije se nalaze i vod za zaštitu snaga, element nacionalne podrške i štabni oficiri Vojske Srbije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x