Peti Festival francuskog filma počeo u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube K1 Televizija printscreen
Podelite vest

U Beogradu je sinoć svetskom premijerom filma “Vensan mora da umre“ autora Stefana Kastana počeo peti Festival francuskog filma.

Nastao s ciljem jačanja veza Francuske i Srbije u oblasti kinematografije, ovogodišnje izdanje festivala pred publiku donosi najnovija ostvarenja francuskog filma, navodi se u saopštenju. Otvaranju na Kosančićevom vencu prisustvovao je i direktor Francuskog instituta u Srbiji Stanislas Pjere koji je rekao da su Francuska i Srbija uspostavile veoma jake veze u oblasti filma.

“Veoma me raduje što će se festival održati i u Novom Sadu i Nišu, dok je u Beogradu novina da se program održava na još jednoj lokaciji, na platou između Ušće poslovnih centara”, kazao je on.

Projekcije filmova do 18. juna biće održane na Kosančićevom vencu, Silosima i na platou kod Ušća a francuski filmovi gledaće se i u bioskopskim salama u Nišu i Novom Sadu.

Organizatori Festivala francuskog filma su Francuski institut u Srbiji i MegaCom Film. U slučaju kiše program sa Kosančićevog venca biće prikazan u mts Dvorani, a ulaz na festival je besplatan.

Festival svake godine bira kuma ili kumu koji svojim reputacijom podržavaju festival a kum ovogodišnjeg izdanja je reditelj Srdan Golubović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x