Petković: BIA pre akcije policije u Zvečanu obavestila strane službe da Priština priprema prevaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Petar Petković; Foto: Kancelarija za KiM Vlade R.Srbije
Podelite vest

PDirektor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je Bezbednosno-informativna agencija (BIA) “mnogo sati” pre akcije u Zvečanu u kojoj je kosovska policija navodno našla veću količinu oružja i eksploziva u automobilu beogradskih tablica, obavestila strane službe da Priština priprema takvu “prevaru”.

Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je BIA došla do saznanja da Priština namerava da ilegalno oružje koje je u pretnodnom periodu oduzela od građana albanske i srpske nacionalnosti, “podmetne” Srbima kako bi to iskoristila za nova hapšenja.

“Mnogo sati pre ove akcije u Zvečanu, BIA obaveštava određene obaveštajne strukture i gotovo najmoćniju silu sveta da Priština priprema nova hapšenja i eventualno izazivanje međuetničkih sukoba i proterivanje Srba sa Kosova i Metohije. Namera je da to oružje zloupotrebe za nova hapšenja Srba ili da ga uskladište na severu Kosova i da ga potom uz medijsku kampanju, pronađu”, rekao je Petković.

On je kazao da su po saznanjima BIA, takve aktivnosti mogle biti sprovedene pred Vidovdan.

“Naše službe su nepobitno utvrdile šta su prave namere prištinskih institucija. Kurtijev plane je bio da oružje koje su prikupljali od ljudi koji nemaju dozvole podmetnu Srbima da bi to bio povod za nova hapšenja Srba”, kazao je Petković.

Ocenio je da je na delu “opšti informacioni rat s namerom da se razori Srbija i naudi srpskom narodu na Kosovu i Metohiji”.

“Učinićemo apsolutno sve da ukažemo svetu i domaćoj javnosti sa kakvim se prevaram suočavama”, rekao je Petković i dodao da iza svega stoje “određene velike sile koje pomažu Prištini”.

Petković je najavio da će se u naredna 24 časa javnosti obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa kako je rekao, “mnogo više informacija”.

“U toku su razgovori sa našim vojnim vrhom i u skladu s tim, donosićemo važne odluke”, dodao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x