Pirot postaje grad sajmova?

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Pirotske Vesti video printscreen
Podelite vest

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić izjavio je danas da je za projekat adaptacije nekadašnje zatvorene pijace u sajamski prostor, na konkursu EU Pro plus programa, Grad dobio 23 miliona dinara i da Pirot treba da postane “grad sajmova”.

“Ukupna vrednost opremanja ovog objekta je 45 miliona, a ostatak sredstava obezbedjuje gradska uprava iz donacija”, rekao je Colić za TV Pirot.

On je dodao da je u planu da se predstojeći sajmovi održavaju u ovom prostoru koji će biti odgovarajuće opremljen.

“Dobijena sredstva biće upotrebljena za gradjevinsko opremanje zgrade, obnavljenje konstrukcije krova, elektro-radove i krečenje”, rekao je Colić.

Prema njegovim rečima, ovo je prva od nekoliko faza koje bi trebalo da budu završene do kraja godine.

“Pirot treba da postane grad sajmova, i to onih koji će pomoći preduzetništvu i da tako iskoristimo potencijale koje imamo”, rekao je Colić.

On je dodao da treba uspostaviti sajam ćilimarstva, koji je u pripremi, sajmove peglane kobasice, meda, lova, ribolova, profesironalne orijentacije koje već postoje, ali i prekograničnog regionalnog turizma koji je planiran za narednu godinu.

“Na ovaj način Pirot će tokom cele godine imati dobro osmišljen sajamski program, a periodi izmedju sajamskih manifestacije iskoristiće se za kulturne manifestacije i promociju preduzetništva”, rekao je Colić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x