Pištaljka: RTS potpisao ugovor za emitovanje nove sezone kviza bez detaljne kalkulacije troškova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook RTS
Podelite vest

Radiotelevizija Srbije (RTS) potpisala je ugovor za emitovanje nove sezone i do sada najskupljeg kviza “Stigni me ako znaš” iako ne zna šta tačno plaća pošto produkcijska kuća “Filming” odbija da dostavi Javnom servisu potpunu kalkulaciju troškova, objavio je portal Pištaljka.

Po navodima portala, Javni servis je za novu sezonu tog kviza uvećao nenovčana davanja u vidu tehnike i zaposlenih, procenjena na oko 156.000 evra, što je kako se dodaje, oko 60.000 evra više u odnosu na prošlogodišnja ulaganja RTS u realizaciju tog programa.

“Prema nepotpunoj kalkulaciji troškova ‘Filminga’, vidi se da je i cena njihove opreme značajno veća ove nego prošle godine ali za razliku od RTS koji navodi šta koliko košta, kod ‘Filminga’ nema objašnjenja koja oprema koliko košta. Za razliku od prošle godine, kada je RTS plaćao ‘Filmingu’ oko 30.000 evra na ime opreme, za novu sezonu je pristao da plati toj produkcijskoj kući čak 77.400 evra bez ikakvog uvida u to šta tačno plaća”, objavila je Prištaljka.

Portal je preneo i da ta produkcijska kuća “ni prošle godine nije poštovala svoje ugovorne obaveze jer nije uspela da nabavi svu opremu koju je ponudila pa je RTS umesto njih morao da pribavi LED ekrane i LED tube”.

“Nedostatak informacija koje ne samo da utiču na budžet javnog servisa već mogu da utiču i na samu realizaciju kviza, nije sprečio menadžment RTS da potpiše ugovor koji bez kompletnog proračuna troškova izvršne produkcije ne bi trebalo ni da razmatra”, preneo je portal.

Pištaljka je objavila i da se tim povodom obraćala direktorki Poslovne jedinice Produkcija u RTS Biljani Carević i produkcijskoj kući “Filming” ali da odgovore nije dobila.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x