PKS: Otvoren konkurs za učešće srpskih startapova na ‘Web Summitu’ u Lisabonu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež pozvao je danas domaće startapove da se do 25. jula prijave na konkurs “Start to play” na kome će biti odabrane 24 kompanije koje će moći da se besplatno predstave na “Web Summitu” u Lisabonu, koji se održava od 11. do 14. novembra ove godine.

“Svi koji se prijave imaće četvoromesečnu obuku i treninge zajedno sa ekspertima iz inostranstva, organizacije ‘Web Summit’ Srbija i centra za digitalnu transformaciju”, rekao je on novinarima.

Čadež je kazao da “Web Summit” u Lisabonu najveća tehnološka manifestacija na svetu, koju će posetiti oko 10.000 najvećih kompanija, klijenata i potencijalnih partnera.

Na ovoj međunarodnoj manifestaciji, kako je precizirano, mogu učestvovati samostalne organizacije, koje su registrovane i ne postoje duže od pet godina, a koje moraju imati veb sajt, logotip i svoj jedinstveni softverski proizvod ili da rade na povezanom hardverskom proizvodu.

Najbolji će se birati u dva kruga selekcije i to u prvom krugu, javnim glasanjem, biće izabrano 50 startapa, koji će se 5. septembra predstaviti uživo na “Web Summit Srbija Pitch”, nakon čega će biti izabrane 24 najbolje kompanije.

Član tima “Web Summit” Srbija Nemanja Jovičić kazao je da se pravila za prijavu nalaze na sajtu PKS i “Web Summit” Srbija, kao i da se tu detalji potrebni za prijavu.

“To je prilika da se startapi predstave na najbolji način, da se upoznaju sa investitorima, umreže sa partnerima, da uče od najboljih inkubatora, izvesnih direktora i slično”, rekao je on.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x