Počela isplata zaostalih plata bivšim radnicima firme ‘Zastava kamioni’ u stečaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube 360 Serbia video printscreen
Podelite vest

Bivšim radnicima firme “Zastava kamioni” u stečaju danas je počela isplata dela duga za plate iz sredstava koje je opredelio grad Kragujevac.

Kako je agenciji Beta rekao predstavnik bivših radnika “Zastava kamiona” Milojko Popović, potraživanja ima 307 radnika, a isplata se vrši preko banke Poštanska štedionica na posebno otvorene račune.

On je istakao da je grad izdvojio oko 80 miliona dinara za isplatu, što je 70,8 odsto ukupnog potraživanja radnika za glavnicu i troškove. Grad Kragujevac je ta sredstva obezbedio prodajom, kroz stečajni postupak, imovine “Zastava kamiona” na koju je stavio hipoteku za svoja potraživanja prema toj fabrici.

O isplati radnicima “Zastava kamioni” u stečaju Skupština grada je donela odluku na poslednjem zasedanju, kako je objašnjeno, u skladu sa zaključcima Vlade Srbije iz ove godine.

“Zahvalni smo gradu Kragujevcu što nam je izašao u susret da naplatimo veći deo potraživanja”, rekao je Popović.

Istakao je da radnici “Zastava kamiona” više nemaju nikakve zahteve prema gradu Kragujevcu koji je maksimalno pomogao. Medjutim, nisu namirena celokupna potraživanja, i grubo rečeno, ostalo još 60 miliona dinara, ali da će taj iznos precizno biti sveden sa stečajnim upravnikom.

On je ranije agenciji Beti rekao da bivši radnici “Zastava kamiona” ne odustaju od naplate i ostatka potraživanja, te će u narednom periodu oko toga nastaviti pregovore sa nadležnim državnim organima.

Popović je podsetio da je dug prema 307 radnika bio ukupno 207 miliona .

Do sada je isplaćeno oko 140 miliona dinara, i to kroz jednokratnu novčanu pomoć države koja je isplaćena tri puta, te sadašnjom isplatom od strane grada Kragujevca.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x