Počela obnova kuće Tome Zdravkovića, gradonačelnik Leskovca donirao preko 50.000

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Staniša Cvetanović / FB profil
Podelite vest

Vlasnici restorana “Tomina priča” i članovi Udruženje „Pečenjevce centar sveta“, počeli su, kako su i najavili, radove na obnovi kuće u kojoj je pevač Toma Zdravković živeo, prenosi Jug Media.

No, novac ne pristiže. Meštani Pečenjevca uglavnom su nezainteresovani, pa majstori rade na veresuju, a građa za propali krov je uzeta na kredit.

Foto: Staniša Cvetanović/ FB profil

„Prvi novac koji je stigao je od donatora koji ne želi da mu se pominje ime. Dao je 1000 evra. Tomin prijatelj i Pečenjevčanin Miodrag Rakić 12.000 dinara, a gradonačelnik Goran Cvetanović 51.300 dinara, sve što je imao u džepu“, priča Staniša Cvetanović, jedan od vlasnika restorana.

Gradonačelnik Cvetanović je ovaj novac donirao na manifestaciji „Krompirijada“ u tom selu, kada se sreo sa svojim prezimenjakom.

„Tim novcem platićemo majstore“, zadovoljan je Staniša.

Problem je što još nije registrovano Udruženje „Mladi Pečenjevčani za očuvanje lika i dela Tome Zdravkovića“. Iz APR je vraćen zahtev zato što je stavljeno celo ime i prezime pevača, pa sada se traži dozvola njegove supruge Goce.

„Pozivamo sve pevače, kolege Tome Zdravkovića, koji su ga znali i one koji su na njegovim pesmama zaradili novac, da se uključe u našu akciju. Toma je to zaslužio“, apeluje sagovornik Jugmedie.

Dok ne stigne registracija udruženja i sa njom žiro račun, mole sve potencijalne donatore da pozovu na broj: 062-266990, ili da upalte na privatni žiro račun: 115-0038162266990-97.

„A mi smo garant da ni jedan dinar neće biiti potrošen nenamenski“, obećava Staniša.

Inače, lokalna samouprava Leskovca nije u stanju da donira sredstva jer je reč o privatnom vlasništvu sa velikim brojem naslednika.

Foto: Staniša Cvetanović/ fb profil

Selo Pečenjevce i „Tominu priču“ posećuje veliki broj domaćih i stranih turista, najviše iz Makedonije, ali iz cele bivše Juge.

„Kada obnovimo kuću i uredimo dvorište, posadimo cveće, plan je da se pre ili posle restorana, turistima pokaže kuća gde je bosonogi dečačić odrastao i odakle je otišao u svet, vraćajući se uvek svom rodnom Pečenjevcu“, planira Staniša Cvetanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x