Počela prijava za novinarsku nagradu Ivan Marković

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija, foto: BetaPhoto/Ministarstvo odbrane Srbije/EV
Podelite vest

Na sajtu Ministarstva odbrane počela je prijava za konkurs za novinarsku nagradu “Ivan Marković” koju dodeljuje Medija centar “Odbrana” za najbolje medijsko izveštavanje o aktivnostima vojske u 2022. godini.

“Cilj nagrade jeste podsticanje novinara koji prate aktivnosti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kvalitetno izveštavanje u domaćim pisanim i elektronskim medijima, afirmacija i javna verifikacija njihovog stvaralaštva i sećanje na Ivana Markovića, jednog od najdarovitijih vojnih novinara i urednika u listu ‘Vojska’, koji je 2003. iznenada preminuo u 43. godini”, navelo je danas ministarstvo.

O dodeli nagrade odlučivaće žiri od pet članova, a plaketa će biti dodeljena na svečanosti povodom 24. januara – Dana Medija centra “Odbrana” i godišnjice vojne štampe.

Pravo učešća na konkursu imaju svi profesionalni novinari koji rade za medije na teritoriji Srbije bez obzira na njihov formalni status.

Kako je pojašnjeno, svaki učesnik može dostaviti jedan originalni rad, u slučaju da je kandidatura izraz timskog rada, može da se uključi najviše pet osoba, a šalju se prilozi (intervjui, članci, komentari, reportaže, radio i TV emisije) o aktivnostima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su štampani ili emitovani od 1. januara do 31. decembra 2022.

Detalji konkursa objavljeni su na veb-sajtu Ministarstva odbrane i Medija centra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x