Počela rekonstrukcija odmarališta za decu u Lipovcu kod Aleksinca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: EU PRO Plus program
Podelite vest

Opština Aleksinac je uz podršku Evropske unije (EU) započela radove na rekonstrukciji Ustanove za odmor i rekreaciju dece „Lipovac” kako bi obezbedila kvalitetnije usluge i uslove za boravak dece, sportista i turista.

Bespovratna sredstva u visini od preko 380.000 evra koje je EU obezbedila preko programa EU PRO Plus koji se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, biće uložena u kompletnu rekonstrukciju ovog objekta.

Biće zamenjen krovni pokrivač, unutrašnja i spoljašnja stolarija, urađena termoizolaciona fasada, zamena električne instalacije, vodovodne i kanalizacione mreže kao i sanacija instalacija grejanja u objektu, postavljanje solarnih kolektora, a svaka soba će imati zasebno kupatilo, uz omogućen pristup osobama sa invaliditetom.

Ovo će biti prvo ovako veliko ulaganje u objekat u Lipovcu još od njegovog osnivanja 1975. godine, te je tako i opština opredelila značajna sredstva za učešće u realizaciji projekta u visini od preko 236.000 evra. Želimo da uz pomoć Evropske unije unapredimo turističku ponudu naše opštine odnosno poboljšamo uslove u ovoj ustanovi koja pored rekreativne i nastave u prirodi, pruža usluge i sportistima, planinarima i izviđačima, rekreativcima, a organizuje i likovne i književne kolonije”, rekao je predsednik opštine Aleksinac, Dalibor Radičević.

Kako je Radičević istakao opština je od prošle godine ponovo pokrenula besplatan boravak u Lipovcu za sve đake od prvog do četvrtog razreda osnovne škole sa teritorije opštine. Radove koji će trajati 90 dana izvodi GP „Tončev gradnja” iz Surdulice koja je izabrana u postupku javne nabavke koji je sprovela opština Aleksinac.

Projekat u Aleksincu je jedan od 20 projekata poslovne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od pet milion evra.

Foto: EU PRO Plus program

Projekti imaju za cilj da se poboljša konkurentnost na lokalnom nivou kroz unapređenje uslova za poslovanje i privlačenje novih investicija.

Radovi podrazumevaju izgradnju ili rekonstrukciju i infrastrukturno opremanje industrijskih zona, turističkih lokacija, kao i izradu tehničke dokumentacije u svrhu razvoja poslovne infrastrukture.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x