Počeli radovi na izgradnji obilaznice oko Gornjeg Milanovca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Gornjem Milanovcu je danas počela izgradnja obilaznica oko tog grada duga 9,4 kilometra, u koju će biti uloženo 30 miliona evra. Rok za završetak obilaznice je 2023. godina, a gradi je kineska kompanija Pauer Čajna (Power Construction Corporation of China), koja već gradi putnu infrastrukturu u Srbiji, a angažovana je i na izgradnji beogradskog metroa.

Na pristupnaoj saobraćajnici Gornji Milanovac – petlja Takovo, na deonici od “Tenka” do Klatičeva biće izgradjeno 4,7 kilometara novog puta, a od Klatičeva do Takova biće rekonstruisano 4,7 kilometara postojećeg puta na na kojoj će biti izgradjena četiri mosta i jedan nadvožnjak.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prikom obilaska radova da je izgradnja obilaznice oko Gornjeg Milanovca od “životnog značaja za taj grad, ali i čitav takovski kraj” i predstavlja najlakši pristup auto-putu.

Kako je istakao, ta saobraćajnica će obezbediti da gradjani imaju čistiji vazduh, da deca u gradu imaju sigurnije kretanje nakon izmeštanja teškog saobraćaja iz grada, od oko 1.500 kamiona dnevno, kao i da privreda grada oseti boljitak.

Vučić je naveo i da će u rekonstrukciju i dogradnju bolnice u Gornjem Milanovcu biti uloženo više od 20 miliona evra, a u Osnovnu školu “Desanka Naksimović” i izgradnju vrtića 10 miliona evra. Dodao je da će se graditi i vodovodni kapaciteti do mesta Rudnik.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Boje navodeći da projekat izgradnje obilaznice ima veliki značaj za lokalni ekonomski razvoj i poboljšanje kvaliteta života gradjana kazala je da je srećna što će mnogo ljudi u Srbiji kroz projekte koje grade kineski kompanije osetiti konkretne rezultate saradnju Srbije i Kine.

Prema njenim rečima, kompanija Pauer Čajna je obećala da će ovom projektu pridavati isti značaj, na isti način, po istim standardima kao što radi na obilaznici oko Beograda i izgradnji beogradskog metroa.

Predsednik Srbije obićiće danas i radove na izgradnji auto-puta E-763, deonica Preljina-Požega.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x