Početak sezone na Zlatiboru u znaku ‘’Gold gondole’’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Turistička organizacija Zlatibor
Podelite vest

Na zlatiborskom Kraljevom trgu u ponedeljak, 27. juna održana je promocija JP ”Gold gondola”, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor. Povod je najava letnje turističke sezone i ponude ovog najposećenijeg planinskog centra, predstavljene u proteklom periodu na trgovima mnogih gradova širom Srbije.

“Najduža gondola na svetu tokom ovog leta dočekuje goste sa novim kapacitetima u dodatnih 18 kabina (sada ih je ukupno 72) i različitim sadržajima kraj Ribničkog jezera i na Torniku, osmišljenim kako bi boravak na „zlatnoj planini“ bio što zanimljiviji stotinama hiljada turista. Zabavni sadržaji, atrakcije za decu, večernje vožnje, aktivni odmor i edukativne radionice samo su deo novih aktivnosti – izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP ”Gold gondola”.

Ovom prilikom stalnim gostima Zlatibora detaljnije je predstavljena turistička ponuda za predstojeće leto. Zainteresovani posetioci imali su priliku da se upoznaju sa lekovitim dejstvima bilja sa Zlatibora, koje im je predstavio Momčilo Antonijević, novinar, urednik, kulturolog i narodni travar. Najmlađi posetioci štandova na poklon su dobijali promotivne balone, lizalice, besplatno oslikavanje lica, učešće u likovnoj radionici. Dostupnosti bogatog sadržaja informacija kao i razvijanje interaktivnog odnosa sa turistima svakako je doprineo i VR kutak. Svi posetioci su uživali i u zlatiborskim koktelima koji su poslužili kao pravo osveženje tokom ovog letnjeg dana.

U okviru ovog dešavanja ispred bine na Kraljevom trgu je postavljena i retrospektivna izložba fotografija o izgradnji zlatiborske gondole pod nazivom „Od lakomice do Gold gondole“. izložba je hronološki koncipirana od početne ideje kroz faze izvođenja građevinskih radova do današnjeg izgleda najduže panoramske žičare na svetu.

Organizovana je i nagradna igra, pa je ova najava letnje turističke sezone obradovala mnogobrojne posetioce. Oni su na štandu imali priliku da zavrte točak sreće i osvoje nagrade, među kojima su ulaznice za lokalitete, turističke atrakcije, ručak u restoranu i druge.

Pravo letnje uživanje na ovoj planini je već počelo i čeka goste željne prijatnog odmora, prirodnih blagodeti i mnogobrojnih sadržaja.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x