Počinje isplata naknade štete putnicima turističke agencije Barcino tours

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: mios.rs
Podelite vest

Milenijum osiguranje objavilo je danas da će od ponedeljka, 12. februara, početi isplate po odštetnim zahtevima oštećenih putnika turističke agencije Barcino tours. Sredstva će biti isplaćena putnicima koji su dostavili kompletnu dokaznu dokumentaciju.

Milenijum osiguranje je u stalnoj komunikaciji sa Ministarstvom turizma i omladine Srbije “radi utvrđivanja ukupne visine potraživanja i broja putnika koji još uvek nisu podneli odštetne zahteve, a u cilju procene dovoljnosti sume osiguranja za potpuno obeštećenje svih putnika”.

“Stoga je u ovom momentu moguće da će nekim putnicima biti isplaćen nesporni srazmerni deo štete, imajući u vidu, da prema podacima kojima Milenijum osiguranje trenutno raspolaže, postoji velika verovatnoća da će iznos potraživanja oštećenih putnika premašiti iznos osigurane sume od 250.000 evra”, precizirano je u saopštenju.

Milenijum osiguranje je još jednom pozvalo sve oštećene putnike, koji su kontaktirani putem obaveštenja u medijima, SMS ili Viber porukama, da podnesu odštetne zahteve za isplatu naknade štete iz osiguranja, za aranžmane koji su kupili kod turističke agencije Barcino tours na teritoriji Srbije.

Takođe, pozvani su i oni, koji su podneli odštetne zahteve bez kompletne dokazne dokumentacije, da što pre postupe po instrukcijama i dopisima koje im je Milenijum osiguranje dostavilo, kako bi se proces rešavanja zahteva u najkraćem mogućem roku okončao.

Obrazac za prijavu štete i Upitnik mogu se preuzeti na sajtu Milienijum osiguranja, gde se nalazi i spisak neophodne dokumentacije koju treba dostaviti.

Dokumentacija podrazumeva:

  • pisani ugovor o turističkom putovanju,
  • opšti uslovi putovanja,
  • program turističkog putovanja,
  • potvrda o garanciji putovanja,
  • dokaz o plaćanju ugovorene cene putovanja u celosti ili delimično (fiskalni računi,avansni računi uz fiskalni račun, izvod iz banke);
  • očitana lična karta;
  • instrukcija za plaćanje (broj tekućeg računa oštećenog lica)

Dodaje se da osiguravač zadržava pravo da zatraži i drugu neophodnu dokumentaciju, u zavisnosti od konkretnog slučaja.

Kompletnu dokumentaciju, uz detaljno popunjen Obrazac za prijavu štete i Upitnik uz zahtev za nadoknadu štete potrebno je dostaviti na

  • imejl adresu: prijava@milenijum-osiguranje.rs ili
  • putem preporučene pošte na adresu: Bulevar Milutina Milankovića 3b, Novi Beograd, saopštilo je Milenijum osiguranje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x