Počinje suđenje optuženom za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Pripremnim ročištem pred Višim sudom u Nišu danas će početi suđenje Goranu Džoniću (61) iz aleksinačkog sela Moravca, koga optužnica tereti za ubistvo tri osobe iz porodice Đokić iz Aleksinca u noći između 26. i 27. septembra 2021.

Džonić će odgovarati za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića (57), Goranove supruge Gordane (54) i njihove kćerke Lidije (51).

Suđenje će početi pripremnim ročištem, koje je po zakonu, zatvoreno za javnost. Na njemu će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, a optuženi će se kratko izjasniti o krivici, dok će na glavnom pretresu moći detaljno da iznese svoju odbranu.

Džonić je pored teškog ubistva optužen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tročlana porodica Đokić nestala je u noći između 26. i 27. septembra prošle godine tokom povratka iz Moravca gde su boravili kod Goranove majke. Njihovo spaljeno vozilo pronađeno je u selu Donja Trnava 2. oktobra 2021, a tog istog dana na obali Morave u ataru Moravca i njihova ugljenisana tela.

Optužnica tereti Džonića da je Đokiće prevarom naveo da ga dovezu do obale Južne Morave, gde ih je usmrtio hicima iz pištolja, a potom spalio njihova tela i automobil.

Smatra se da je Džonić rođake likvidrao iz koristoljublja jer je na imanju njegovog sina Stefana pronađeno preko 40.000 evra za koje se veruju da su ukradeni od Đokića koji je u Aleksincu držao menjačnicu.

Više javno tužilaštvo zatražilo je za Džonića kaznu doživotne robije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x