Dijana Hrkalović puštena iz pritvora nakon što je tužilaštvo podnelo optužni predlog

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dijana Hrkalović, Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Podelite vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je danas optužni predlog protiv nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovinu uticajem. Iako je Tužilaštvo  zatražilo produženje pritvora zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike, ona je puštena iz pritvora.

Nekadašnja državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović puštena je danas da se brani sa slobode, potvrdio je njen advokat Ahmed Delimedjac za portal Nova.rs.

Dijana Hrkalović je u pritvoru bila od 15. otkobra ove godine.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je ranije danas optužni predlog protiv Hrkalović zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovinu uticajem.

Ona se tereti za trgovinu uticajem u slučaju za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, ali i nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.

Optužnicom koju je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo, obuhvaćeni su i njeni bivši saradnici – bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković, kao i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić.

Milenkoviću i Šušnjiću na teret se stavlja zloupotreba službenog položaja.

Hrkalovićeva je negirala krivicu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x