Podignuta optužnica protiv Nišlije koji je ubio svog kuma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Miodraga M. (41) iz Niša zbog sumnje da je 1. marta ove godine oko 23 časa nožem ubio kuma A.D. (46) dok se njegov otac Goran M. (62) tereti da je bio saizvršilac jer je krvavi zločin mirno posmatrao ne čineći ništa da ga spreči.

Ubistvo se dogodilo u iznajmljenom suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika u Nišu u kojoj su sva trojica Nišlija živeli zajedno.

Miodrag i Goran su optuženi da su kao saizvršioci počinili krivično delo ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina zatvora.

Prema navodima iz optužnice, sukob je počeo verbalnom raspravom između okrivljenih i oštećenog u trpezariji, nakon čega je Miodrag pesnicom udario kuma u glavu nanevši mu laku povredu.

Kada je A.D. opsovao Miodraga, on je otišao do kuhinje i iz fioke doneo kuhinjski nož sa sečivom širine oko 20 milimetara. Prišao je oštećenom zamahnuo nožem i ubo u predelu zadnje leve strane grudnog koša, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Prema navodima optužnice Goran se tereti da je “bitno doprineo izvršenju krivičnog dela” tako što je svojim ponašanjem i prisustvom u istoj prostoriji “olakšao Miodragu da izvrši ubistvo”.

Nije pritekao u pomoć ranjenom čoveku, dok je A.D. molio da pozovu Hitnu pomoć, već je peškirom brisao tragove krvi sa poda sobe, kreveta i vrata.

Kako se navodi u opštužnici, Miodrag je posle počinjenog zločina pobegao sa lica mesta i sakrio nož, a tek pošto je povređeni čovek preminuo, Goran je pozvao Hitnu pomoć i smrt kuma prijavio kao nesrećan slučaj.

Ekipa Hitne pomoći koja je izašla na teren, obavestila je policiju da su zatekli jeziv prizor u kući, zbog čega je pokrenuta istraga koja je potvrdila da nije u pitanju nesrećni slučaj, već ubistvo.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x