Podmlađen kadar Narodnog pozorišta u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo kulture i informisanja
Podelite vest

Narodno pozorište u Beogradu predstavilo je novi, podmlađen kadar, koji će svojim angažovanjem i predlozima doprineti unapređenju rada te ustanove kulture.

Zahvaljujući podršci Ministarstva kulture i informisanja deo tima Narodnog pozorišta u Beogradu ubuduće će činiti tri mlada glumca i dva radnika iz tehničkog sektora.

Konferenciji je prisustvovao Radovan Jokić v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za savremeno stvaralaštvo koji je ocenio da resorno ministarstvo u svom radu teži ka stvaranju najboljih rešenja i najavio da će Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i ubuduće ulagati maksimalan napor za poboljšanje postojeće situacije ne samo u pozorištima, nego i u kulturi uopšte.

„Ministarstvo kulture i informisanja imalo je sluha za potrebe Narodnog pozorišta kako u umetničkom, tako i u tehničkom smislu. Prostor, program i ljudi doprinose dobrom funkcionisanju. Trudimo se da nadoknadimo ono što je propušteno“, naglasio je Jokić.

Odluka da se podmladi kadar Narodnog pozorišta posle 20 godina je velika i važna i u skladu sa „zadatkom najstarijeg nacionalnog teatra da se očuva tradicija sa novim imenima“, naglasio je Svetislav Goncić v.d. upravnika i dodao da je Narodno pozorište u Beogradu posvećeno stvaranju vrhunske umetnosti i samim tim negovanju i usavršavanju postojećih kao i kreiranju novih generacija umetnika.

„Ta radna mesta podrazumevaju nastavljanje tradicije i sve ono što nacionalni teatar nosi sa sobom kao kulturno nasleđe, ali sa novim mladim ljudima kao nosiocima budućeg repertoara. Zato su nova radna mesta za nas od krucijalnog značaja i ovom prilikom zahvaljujemo republičkoj Vladi, a pre svega Ministarstvu kulture i ministarki Maji Gojković na maksimalnoj podršci da se to prepozna. Dobro je znati da smo deo jednog šireg plana revitalizacije kulturološkog prostora u našoj zemlji i drago mi je da to možemo i da sprovodimo, polako, ali sigurno”, rekao je Goncić.

Mladi umetnici i radnici iz tehničkog sektora, koji su primljeni, izrazili su ogromno zadovoljstvo što su postali deo jedne od najznačajnijih pozorišnih institucija u našoj zemlji i istakli da će svojim radom i zalaganjem opravdati ukazano poverenje.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x