„Poklonijada“ u Beogradu, “Novogodišnji dani” u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Fabrika umetnika
Podelite vest

U subotu i nedelju 25. i 26. decembra u Domu omladine Beograda biće održana “Poklonijadа” Novogodišnji festival domaćih ručno rađenih proizvoda prigodnih za novogodišnje poklone. a u Nišu od 27. do 02. januara na tri lokacije: trgovima Kralja Milana i Stevana Sremca i parku ispred Gradske kuće održaće se manifestacija „Novogodišnji dani“, uz bogat zabavni program i radionice za najmlađe Nišlije.

 U Beogradu u okviru tradicionalne manifestacije „Beogradska zima“, posetioci će imati priliku da izaberu poklon koji je jedinstven, drugačiji, kojim će iskazati pažnju, ljubav, naklonost i poštovanje, kažu organizatori.

 “Vrhunski slatkiši, premijum delikatesi, najkvalitetnija prirodna kozmetika i sapuni, ručno izrađeni nakit, mali i veliki pokloni izrađeni u radionicama malih proizvođača i majstorskih radionica, za one koji nam znače, za najmilije i najvažnije osobe u životu i u poslu”, sve će se to naći u Domu omladine u Beogradu.

Radno vreme “Poklonijade” za posetioce će u subotu i nedelju biti od 10 do 20 časova, cena ulaznice je 200 dinara, a deca do 10 godina u pratnji roditelja imaju besplatan ulaz.

“Novogodišnji dani u Nišu“ imaće bogat zabavni, muzički i plesni program, kao i umetničko-scenske nastupe i predstave za decu i mlade, najavljuju iz Turističke organizacije Niš.

Program na Trgu Kralja Milana izvodiće se u periodu od 12.00 do 15.00 sati,  a na Trgu Stevana Sremca od 15.00 do 18.00 časova. Program će izvesti Lutkarsko  pozorište, Fakultet umetnosti Niš, Muzička škola Niš, Dečiji kulturni centar,  Narodna biblioteka Niš, Studentski kulturni centar, dečiji hor „Čarobna Nota“, kaoi plesni studiji „Teatro dance“, „Contra“, „Feniks“, „Boom 018“, „Ilusion“, „Extreme dance  studio“ kao i mnogi drugi.

Istovremeno na centralnom gradskom trgu, Trgu Kralja Milana, održaće se „Etno Bazar“ koji okuplja udruženja starih zanata Niša i postaje izložbeno prodajno  mesto za tradicionalne rukotvorine sa juga. Plato ispred Gradske kuće od 27. decembra do 02. januara, postaje magični grad u kome će novogodišnja brvnara želja izrađivati novogodišnje čestitke. Animatori će u ovoj brvnari biti u kostimima Sneška Belića.

Na Trećem festivalu „Niš u srcu“ koji se organizuje od 27. decembra 2021. do 1. januara na Trgu Stevana Sremca 40 niških kreativaca predstaviće svoje umetničke radove, rukotvorine i novogodišnju dekoraciju i ponuditi Nišlijama u okviru prodajne izložbe.

Foto: Fabrika umetnika

Niški muzičari, pevači i horovi odaće počast grupi “Queen”, jednom od najuticajnijih svetskih bendova prošlog i ovog veka.

Program 27. decembra u 18 časova otvaraju muzičari koncertom “Break free” na kojem će biti izvedeni najveći hitovi grupe Queen, kako bi se obeležilo 50 godina od osnivanja ovog benda, u produkciji festivala PozitivNI. Poseban program biće pripremljen za niške mališane koji će imati priliku da uživaju u svakodnevnim interaktivnim radionicama i šarenolikom zabavnom program. Za njih će pored novogodišnjih predstava na otvorenom biti pripremljen i veliki „Karneval junaka i princeza“ koji će biti održan 1. januara kada će Trg Stevana Sremca posetiti preko 20 kostimiranih princeza i junaka iz omiljenih crtanih filmova sa kojima će mališani moći da se druže i fotografišu.

Novogodišnji “Niš u srcu “organizuju Turistička organizacija Niša i udruženje Farbika umetnika uz sponzorstvo kompanije Idea. Program će svakog dana trajati od 12 do 20 časova i besplatan je za sve posetioce.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x