Pokret Evropski put – Basta pokreće projekat Zdrava porodica

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Medija centar Beograd printscreen
Podelite vest

Pokret “Evropski put”- Basta najavio je da pokreće projekat “Zdrava porodica” čiji je cilj povezivanje domaćih proizvođača hrane sa sela sa njihovim stalnim kupcima u grad.

“Time ćemo omogućiti višestruke pozitivne ekonomske efekte jer ćemo simultano oporavljati selo, a kada hrana bez posredovanja trgovinskih lanaca dođe do potrošača u gradu cena će biti umanjena za ogromne marže koje inače trgovinski lanci imaju”, rekao je potpredsednik tog pokreta Zoran Ilić.

Ocenio je da bi na taj način bila očuvana kupovnu moć građana.

“Takođe, na ovaj način čuvamo i podižemo porodicu i natalitet u selima, gradovima, praktično u celoj Srbiji što je najzdraviji i najbrži način da pokrenemo oporavak Srbije”, poručio je Ilić.

Prema njegovim rečima, Srbiju je hranio, podizao i sačuvao “njegovo veličanstvo srpski seljak”.

“Od jedne porodice na selu hranilo se mnogo porodica u gradu, a mi smo dozvolili da nam sela kopne i nestaju. Dozvolili smo da čvarci koji su bili sirotinjska hrana budu nedostižno skupi za normalnu porodicu i da nam deca jedu najniži kvalitet mesne predrađevine, kao što je parizer, umesto domaću slaninu koja je najzdravija hrana ovog tipa”, rekao je Ilić koji je vlasnik Biomelema.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x