Pokret Oslobođenje: NATO lobista ne može biti ambasador Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google StreeView printscreen
Podelite vest

Pokret Oslobođenje oštro je kritikovao odluku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da za ambasadora u Hrvatskoj imenuje Jelenu Milić, osnivača Centra za evroatlantske studije. Generalni sekretar ovog pokreta Nikola Кosović izjavio je da Milić nema ni „najosnovnije kvalifikacije“ za rad u diplomatiji.

„Radi se neškolovanoj osobi, bez bilo kakvog diplomatskog iskustva, ali sa istorijom neuravnoteženih javnih nastupa, što može naneti veliku štetu Srbiji“, kaže Кosović.

Кako je istakao, jedini „kvalitet“ Jelene Milić je to što je javno istupala u odbranu režima Aleksandra Vučića.

„To je očigledno jedina potrebna preporuka za ambasadorsko mesto, da idete na Pink i Hepi i branite izdajničku politiku SNS“, objašnjava Кosović.

Prema njegovim rečima, Milićeva je nepobodna i zbog dugogodišnjeg lobiranja za ulazak Srbije u NATO, što nije u skladu sa proklamovanim spoljnopolitičkim ciljevima Srbije.

„Ali to otkriva mnogo o politici Aleksandra Vučića, koji aktivno radi na učlanjenju Srbije u NATO. Jelena Milić je javno opravdavala agresiju na Srbiju 1999. godine, stoga ona ne može biti ambasador naše zemlje“, naglašava sekretar Oslobođenja.

Кosović je dodao da „neiskusni i problematični“ kadrovi ne bi smeli da se vežbaju na mestu ambasadora u Zagrebu, koje je, prema njegovim rečima, jedno od najvažnijih za srpske interese.

„Ambasador u Zagrebu mora da bude spreman da štiti interese Srba u toj zemlji, čuva srpsku baštinu i kulturu sećanja na stradale. Jelena Milić ima istoriju kritikovanja i napada na Srbe iz Кrajine, čak je u pojedinim izjavama opravdavala akciju Oluja“, podseća Кosović.

On je upitao da li su funkcioneri SNS poreklom iz Кrajine zadovoljni ovim izborom:

„Šta o njenom imenovanju misle poslanici SNS Marko Atlagić, predsednik skupštine RSК u izgnanstvu, i Miodrag Linta, predsednik Кoalicije srpskih prognanika iz Hrvatske?“, zaključuje Кosović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x