Pokret Oslobođenje podržao skup povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Mladjan Djordjevic, foto: BetaPhoto/Milos Miskov/MO)
Podelite vest

Pokret Oslobođenje podržao je danas skup povodom četvrte godišnjice ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, koji je najavljen za 16. januar u Beogradu.

“Gnusna likvidacija Ivanovića je nešto što će zauvek obeležiti ovaj režim i ove mračne godine. Četiri godine nemamo odgovor na pitanje šta se tačno desilo”, istakao je Mlađan Đorđević u saopštenju i dodao da je 16. januar “simbol vlasti Aleksandra Vučića”.

Prema njegovim rečima, istraga tapka u mestu, iako je, kako je naveo, “svima jasno ko je imao najviše interesa da Ivanović nestane”.

“Od momenta Oliverove smrti, nestaje poslednja linija otpora kriminalnom preuzimanju i zatim prodaji severa Kosova i Metohije”, rekao je lider Oslobođenja.

On je, govoreći o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa i referendumu 16. januara, naveo je da za pokret Oslobođenje “toga dana nema referenduma” i pozvao pristalice da ne učestvuju u tom izjašnjavanju.

“Nećemo davati legitimitet onima koji pljačkaju, ubijaju i izdaju Srbiju, da glume pravnu državu i menjaju ustav”, rekao je Đorđević.

Đorđević je rekao da će, kada padne vlast, sve odluke donete na ilegalan način ili one koje su štetne za Srbiju, uključujući i referendum, biti poništene.

“Ne može ustavne promene da donosi jednopartijski parlament, menjajući naprečac zakon o referendumu i zatim gurajući izmene najvišeg akta u državi na silu, putem ucenjenih i potplaćenih birača, kao i drugih mahinacija”, rekao je on pozivajući na bojkot referenduma.

Naveo je da će “sledeća ustavna promena biti brisanje Kosova i Metohije iz preambule” Ustava Srbije.

“Zbog toga se režim Aleksandra Vučića mora sprečiti, a blokade (saobraćajnica) prošlog meseca su pokazale da je najbolji način na ulici, masovnom građanskom neposlušnošću”, rekao je.

Skup i protesnu šetnju povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića najavio je lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Protestna šetnja počeće ispred predsedništva, a biće završena paljenjem sveća u crkvi Svetog Marka, podseća se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x