Pokret Oslobođenje protestnom akcijom u Beogradu obeležio godišnjicu NATO bombardovanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pokret Oslobeđenje
Podelite vest

Pokret Oslobođenje protestnom akcijom u Beogradu obeležio je danas 23. godišnjicu NATO bombardovanja na Saveznu Republiku Jugoslaviju, saopšteno je iz tog pokreta.

Kako se navodi, aktivisti pokreta su na novobeogradskom nadvožnjaku iznad autoputa kod Sava Centra raširili transparent sa slikom predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa natpisom izdajnik, kao i zastavu NATO, preko koje je bilo iscrtano latinično slovo Z u bojama ruske zastave.

Predsednik Oslobođenja Mlađan Đorđević kazao je da je NATO bombardovanje izvedeno bez odobrenja Saveta bezbednosti, a da je ubijeno više od 2.500 vojnika i civila, od kojih 79 dece, kao i da je više od 12.000 ljudi ranjeno.

Uništeni su mostovi, fabrike, bolnice i spomenici kulture.

“Kao rezultat te agresije, više od 200.000 Srba napustilo je Kosovo i Metohiju, a isti oni političari koji su vodili taj napad i danas su glavni sponzori kosovske nezavisnosti”, rekao je Đorđević.

On je dodao da kao što je NATO 1999. napao Srbiju koja je, kako je istakao, branila svoj narod na Kosovu od terorizma albanskih ekstremista, tako je danas Rusija pod opštim napadom jer je htela da zaštiti svoj narod u Donbasu od nacizma i fašizma.

“I kao što je NATO 1999. štitio terorističku OVK, tako ova organizacija danas štiti i naoružava Azov i druge ekstremističke grupe u Ukrajini. Ovo Z je tako simbol oslobođenja od modernog nacizma, i siguran sam da će pobediti”, rekao je Đorđević.

Kako se navodi u saopštenju pokreta Oslobođenje, brojni građani Beograda pozdravili su akciju Oslobođenja automobilskim sirenama i uzvicima odobravanja.

Ocenili su da ti pozdravi građana pokazuju kakav je do danas odnos građana Srbije prema NATO.

“Agresija 1999. je zločin koji se ne sme zaboraviti ili oprostiti, a Vučić upravo to čini, u zamenu za malo tapšanja po ramenu koje dobija od Klintona, Blera i Stoltenberga. Srbija ne zaboravlja”, zaključio je Mlađan Đorđević.

U mejlu koji je stigao u redakciju Srbija vesti u 9.50. generalni sekretar Nikola Kosanović naveo je da je u toku legitimisanje članova pokreta Oslobođenje od strane pripadnika policije i oduzimanje istaknutih transparenata.

Tagovi

Povezane vesti:

Претплати се
Обавести о
guest
0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, молимо вас да пошаљете коментар.x