Pokret Srbija Centar spreman za lokalne izbore u Kraljevu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Google Street View printscreen
Podelite vest

Članovi Gradskog odbora Pokreta Srbija Centar saopštili su danas da je u Kraljevu, kao i u još 60 gradova i opština u Srbiji, pokrenuta procedura da se 17. decembra održe i lokalni izbori, zajedno sa mogućim parlamentarnim, beogradskim, pokrajinskim izborima.

Iz te stranke su rekli da je gradonačelnik Kraljeva podneo ostavku, što je uslov da bi izbori mogli da budu raspisani, a da li će do toga i doći saznaće se 28. oktobra.

Prema rečima članice kraljevačkog odbora Pokreta Srbija Centar Verice Milanović do tada postoji zakonska obaveza da Skupština grada izabere novog gradonačelnika ili će, ako do toga ne dođe, biti uveden Privremeni organ i raspisani izbori.

Ona je na konferenciji za novinare istakla da je “očigledno da ni gradonačelnik Kraljeva, a ni ostali to nisu dobrovoljno uradili”.

“Došao je nalog iz centrale Srpske napredne stranke (SNS), kako bi se skrenula pažnja sa potpunog fijaska politike prema Kosovu, spoljne politike, mogućeg uvođenja sankcija Srbiji, sa katastrofalnog pada životnog standarda građana. Ništa od ovoga nije zabrinulo aktuelnu vlast. Tog istog dana, Nadzorni odbor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo doneo je Odluku o izmeni Programa održavanja i asfaltiranja javnih puteva i saobraćajnica, što je Gradsko veće usvojilo zajedno sa preusmeravanjem sredstava za tu namenu, pa su naprednjaci sada spremni da krenu sa svojom kampanjom asfaltiranja puteva bez ikakvog plana i opravdanosti, a prema lojalnosti članova koji žive u tim ulicama, sa bratskim i kumovskim firmama i kvalitetom izvođenja radova takvim da će asfalt debeo kao oblanda trajati do prve kiše”, rekla je Milanović.

Dodala je da je ova stranka spremna za izbore, iako smatraju da “spajanje parlamentarnih i lokalnih izbora ide na štetu demokratije i stvarne volje naroda na lokalu, jer republičke teme apsolutno preklapaju lokalne”.

Članovi Pokreta Srbija Centar u Kraljevu su obećali da će, u narednom periodu, građanima predstaviti svoje viđenje lokalne javne politike, program oporavka privrede, poljoprivrede i podizanja životnog standarda građana.

“To je posao ozbiljnih političara, a ne da zabavljaju narod. Za zabavu je zadužena estrada”, zaključili su iz Pokreta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x