Pokret Srbija Centar: Utvrditi ko je uništio i opljačkao energetski sistem

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija foto: Facebook JP EPS RB KOLUBARA
Podelite vest

Pokret “Srbija Centar- Srce” zatražio je danas da se utvrdi ko je odgovoran za potpuno uništenje energetskog sistema Srbije i ko je omogućio pljačku javnih preduzeća iz tog sektora.

“Nakon deset godina nestručog i bahatog upravljanja energetskim resursima Republike Srbije od strane SNS kadra, praćenih korupcijom nesagledivih razmera, došli smo u poziciju da nam predsednik države saopšti da ćemo jedan deo predstojeće zime možda i nekako da preguramo, ali zato sledeća zima – ko živ, ko mrtav”, naveo je pokret Srce.

Ocenili su da kada je došao trenutak “da se plati ceh” apsolutne nebrige za sektor energetike u prethodnoj deceniji, predsednik iskazuje paničan strah i seje utopističke izjave da će se uložiti 30 milijardi evra u sektor energetike do 2030. godine”.

“Podsećamo da za deset godina vlasti nisu uspeli da završe ni treći blok TE Kostolac čija je investicija tek 750 miliona evra. Istovremeno predsednik traži stručnu pomoć iz inostranstva za ogroman novac obećavajući da će to da nam reši nesrećno nasleđe SNS vlasti u energetskom sektoru”, navedeno je u saopštenju.

Kako su dodali, novopostavljena ministarka energetike objašnjava da će 50MW uvoza električne energije iz Azerbejdžana rešiti očekivani deficit, ne uviđajući da je reč o manje od jedan odsto trenutno funkcionalnog instalisanog proizvodnog kapaciteta u Srbiji.

Zato će Pokret Srce, kako je saopštio, nastaviti da insistira na razjašnjenju- ko to već deceniju uništava elektroenergetski sistem zemlje uz nametanje nekompetentnih stranačkih kadrova, ko je i kako omogućio pljačku javnih preduzeća “kroz kumovske i razne druge SNS kanale”, kao i kako su potpisivani direktni ugovori štetni po interese države i građana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x