Pokret za preokret: U Novom Sadu bilo paralelnog glasanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Pokret za preokret upozorio je danas da je u Novom Sadu na proteklim parlamentarnim i pokrajinskim izborima Srpska napredna stranka (SNS) organizovala paralelno glasanje tako što je više hiljada ljudi glasalo na najmanje dva biračka mesta.

“Jedan od organizatora ovog paralelnog glasanja bio je Marko Bosanac Boske, vlasnik nekoliko firmi, poznat po tome što dobija unosne poslove iz javnih prihoda preko svojih kompanija: ‘Montop HRS’, ‘Montop Pro’, ‘Montop Group’, ‘Montop Pro Tehnologi'”, naveli su iz novosadskog odbora tog pokreta.

Dodali su da je dvostruko glasanje realizovano na način da su ista lica glasala na više biračkih mesta u Novom Sadu, za šta im je isplaćivana nagrada od 50 evra.

“Tako su isti glasači glasali na području Limana, Detelinare, Novom naselja i nakon toga u prigradskim mestima poput Bukovca, Kovilja ili Kaća”, stoji u saopštenju.

Navodi se i da je deo birača fiktivno preseljavan i unutar gradskih naselja, navodeći da je deo takvih glasača bio prijavljen na nekim biračkim mestima na Limanu (biračka mesta 134, 135 i 136), kao i na Novom naselju.

“Pre zaključivanja biračkog spiska ta lica su se, uz kriminalne radnje funkcionera Policijske uprave Novi Sad, prijavljivala na nove adrese, na kojima na stanuju, a ostajali su i na biračkom spisku na staroj adresi, dok su upisivani i na birački spisak na novoprijavljenoj adresi”, ocenili su oni.

Kazali su i da je na samo jednu adresu u Karađorđevoj ulici broj 140 u Bukovcu, vlasništvo porodice Babić, za ove izbore, na taj način prijavljeno 80 lica.

Prema saznanju Pokreta za preokret glasači sa “dupliranim” glasačkim pravom glasali su na 20-ak biračkih mesta u Novom Sadu, a prethodno su ta biračka mesta pripremljena tako da su “uv lampe” i sprej bile kod članova biračkih odbora iz SNS-a na prvom ili drugom biračkom mestu – pa ovim glasačima ili nije prskan kažiprst ili nije adekvatno kontrolisan sprej na ruci na drugom biračkom mestu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x