POKS: Koalicija ‘NADA’ neće učestvovati u razgovorima sa predsednicom Skupštine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube BALKAN INFO - Zvanični kanal video printscreen
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da poslanički klub koalicije “NADA”, koji čine taj pokret i Nova demokratska stranka Srbije (Novi DSS), neće učestvovati danas na razgovorima sa predsednicom Skupštine Anom Brnabić o realizaciji preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) za poboljšanje izbornih uslova, je su “ti razgovori neiskreni i zakasneli”.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović u pisanoj izjavi naveo je da izborna kampanja traje već nedelju dana, da je Srpska napredna stranka (SNS) već predala izbornu listu, a da tek treba da se započnu ozbiljni razgovori o izbornim uslovima.

Da je bilo iskrene volje vlasti, dodao je on, razgovori bi bili završeni i zaključci primenjeni pre raspisivanja izbora.

“Ovako je jasno da su razgovori obična farsa koja treba da posluži vlasti za prevaru opozicije i novu sofisticiraniju izbornu krađu i aboliciju za prethodnu”, rekao je Mihailović.

Prema njegovim rečima, čišćenje biračkog spiska od preko 40.000 glasača sa “lažnim, protivzakonitim prebivalištima” je ozbiljan posao koji ni teoretski ne može da se završi do zakonskog roka za zaključenje biračkog spiska.

“Zbog toga je naš stav da posebnim zakonom, leks specijalisom, treba sve predviđene izbore odložiti za jesen, a do tada raditi na normalizaciji izbornih uslova koji osim čišćenja biračkog spiska predviđaju i poboljšanje medijske slike za sve učesnike izbora i raspisivanje izbora za sve gradove i opštine u isto vreme, kao što je i praksa u mnogim zemljama”, kazao je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x