POKS: Naoružavanje kosovske vojske posledica pogubne politike vlasti prema Kosovu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube POKS printscreen
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je da je naoružavanje kosovske vojske protivtenkovskim granatama i stavljanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) na zapećak pregovaračkog procesa posledica pogubne politike vlasti prema Kosovu.

“U isto vreme, Srbija se nije pomakla ni malo u evropskim integracijama čime se potvrđuje naša tvrdnja da se vlast odrekla Kosova i Metohije isključivo radi lične koristi očuvanja privilegija i moći”, naveo je predsednik POKS Vojislav Mihailović u pisanoj izjavi.

On je ocenio da nikakva oružana formacija kosovskih Albanaca ne bi po međunarodnim ugovorima smela da postoji, a naročito da se naoružava. Prema njegovim rečima, od učesnika u procesima, Vlada Srbije je pretvorena u nekoga ko se samo informiše o onome šta se zbiva na teritoriji koja po svakom međunarodnom pravu pripada Srbiji.

“Sramno je da je uvek jedina reakcija vlasti da izražava žaljenje od koga nema ništa ni Srbija, a naročito srpski narod u našoj južnoj pokrajini”, dodao je Mihailović.

POKS je ocenio da “sunovrat kosovske politike” aktuelne vlasti ulazi u vrtoglavu fazu u kojoj se višestruki porazi zbivaju u istom danu.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x