POKS: Naprednjaci preko posrednika pokušali da nam preuzmu odbornike

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Portparol Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Božidar Katić izjavio je da je vladajuća stranka pokušala da njihove odbornike privoli na svoju stranu, ponudama ili priskom, kao i da su ponude stigle preko ljudi koji su prijatelji ovih odbornika, a imaju kontakte u Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

“Mislimo da je cilj bio da se izbegne mogućnost da ih prijavimo, pokrenemo postupke zbog krivičnog dela nuđenja mita. Te stvari smo mogli da vidimo i u Beogradu, i u Jagodini, i u Paraćinu, i u Vranju. I prosto kažem, radi se o jednoj prilično organizovanoj kampanji”, rekao je Katić za Insajder.

On je rekao da je odbornicima POKS nuđen prazan papir da na njemu napišu želje koje će im biti ispunjene ukoliko pređu na stranu SNS, što su oni, kaže, odmah odbili.

Posle toga su navodno počeli i pritisci u vidu “prijateljskih” preporuka – “ako nećete, ovako može to da bude i drugačije, treba da mislite na sebe, treba da mislite na članove svoje porodice, na to što ovaj radi tu, a onaj radi tu”.

“Mi smo imali slučaj baš u Beogradu, mislim da je Vladimir Đorđević, naš predsednik Gradskog odbora i odbornik, govorio o tome da je čovek koji je bio zapravo posrednik u celoj priči, i koji je kontaktirao naše odbornike, na kraju (zbog neobavljenog posla) dobio otkaz”, rekao je Katić.

On je najavio da će POKS podneti krivične prijave protiv onih koji su njihove odbornike pokušali da pridobiju za svoju stranu, ali je siguran da od toga neće biti ništa jer je ovo “partijska država”.

“Ali je suština da ona (krivična prijava) ostane zabeležena, kako bi se jednog dana kaznili odgovorni”, rekao je Katić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x