POKS: Partijski poslušnici se dovode u zavode da bi skinuli zaštitu sa zgrade Generalštaba

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B92 video printscreen
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) osudio je danas najave da bi na mesta direktora republičkog i beogradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulture mogli da budu postavljeni partijski poslušnici.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović ocenio je u saopštenju da će zadatak novih direktora biti “da skinu oznaku zaštićenog kulturnog dobra sa zgrade Generalštaba i dela Ulice kneza Miloša u Beogradu”.

“Vlast je rešena da po svaku cenu sruši Generalštab kako bi od njega i dela Ulice kneza Miloša koji je bio prvi vojni i administrativni centar od Turaka oslobođene Srbije napravila balkanski Las Vegas američkog investitora. Beograđani to neće dopustiti”, naveo je on.

Prema njegovim rečima, taj projekat “neće proći bez borbe i protesta građana”, a POKS će biti među prvima koji će pozvati članstvo i simpatizere da u saradnji sa drugim organizacijama “protestnim okupljanjima spreče novo srpsko poniženje, ovog puta u srcu prestonog grada”.

Mediji su prošle nedelje preneli da su direktorke tih zavoda podnele ostavke zbog navodnog pritiska vlasti da skinu zaštitu kulturnog dobra sa Generalštaba, ili da se povuku sa svojih pozicija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x