POKS: Predložićemo u Skupštini mere za pospešivanje nataliteta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube BALKAN INFO - Zvanični kanal video printscreen
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) najavio je danas da će u novom sazivu Skupštine Srbije predložiti usvajanje zakona kojim će porodice sa četvoro i više dece dobijati niz privilegija u cilju pospešivanja nataliteta.

Predsednik POKS i jedan od lidera koalcije NADA Vojislav Mihailović naveo je u pisanoj izjavi da taj pokret traži da majke sa četvoro i više dece odmah dobiju nacionalne penzije i da mladim bračnim parovima država obezbedi beskamatne kredite od 30.000 evra sa otpisom po trećine duga za svako rođeno dete, kao i druge socijalne i društvene benefite.

“Samo na osnovu negativnog prirodnog priraštaja, broj stanovnika naše zemlje je u periodu od 2011. do 2020. godine smanjen za skoro 400 hiljada, što je zastrašujuća statistika. Ukoliko država podsticajnim merama za povećanje nataliteta ne uspe da zaustavi ovakav trend, preti nam fizički nestanak kao naroda u narednom veku i zato je neophodno da se donesu hitne podsticajne mere populacione politike”, kazao je Mihailović.

Prema njegovim rečima, dosadašnja populaciona politika nije dala pozitivne rezultate, jer se svake godine broj stanovnika Srbije smanji za jedan manji grad.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x