Polaganje male mature biće bezbedno

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: RTS video printscreen
Podelite vest

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će učenici u Srbiji biti bezbedni tokom predstojećeg polaganja male mature i da mogu u miru da se spremaju za završni ispit.

Ružić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, povodom brojnih dojava o postavljenim bombama u školama, istakao da postoji operativni plan i da resorno ministarstvo čini sve da ova tri dana polaganja proteknu u najboljem mogućem redu.

On je rekao da je Ministarstvo prosvete u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da će biti bezbedni i roditelji i deca.

Prvi potpredsednik Vlade je rekao da se od 2010. godine ide na smanjivanje  broja objekata u kojima će se održavati završni ispiti, kao i da ih ove godine ima 1.266.

Ružić je ukazao na to da su svi testovi odštampani, stavljeni u sigurnosne vrećice i kutije sa zatvornicama i da će biti odvezeni na lokacije u pratnji policije.

On je, odgovarajući na pitanje kako će se nadoknaditi časovi koji su propušteni zbog dojava o bombama, objasnio da direktor škole, uz saglasnost školske uprave, odlučuje o tome.

Nema potrebe za nekim velikim nadoknađivanjem. Nama je najvažnije da se na regularan način završi školska godina i to ne samo na završnom testu za osmake, rekao je prvi potpredsednik Vlade.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x