Policija najavila pojačanu kontrolu saobraćaja. Od početka godine pod dejstvom alkohola upravljalo 45.000 vozača

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 6. do 12. decembra 2021. godine sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

Ova međunarodna akcija će početi sutra u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

“Tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu”, saopštio je MUP Srbije.

U saopštenju MUP ističe da je u svakoj petoj saobraćajnoj nezgodi sa poginulim licima u Republici Srbiji učestvovao vozač pod dejstvom alkohola, dok je broj pomenutih prekršaja u konstantnom porastu.

Policijski službenici saobraćajne policije su od početka godine iz saobraćaja isklјučili oko 45.000 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejsvom alkohola i oko 1.400 vozača zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x