Policija u poslednjih godinu dana razbila 30 kriminalnih grupa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Aleksandar Vulin, Foto: BetaPhoto/MUP Srbije/MO
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije  Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u poslednjih godinu dana uhapsilo i razbilo više od 30 organizovanih kriminalnih grupa, među kojima su klan Belivuk-Miljković, kriminalna grupa Darka Eleza, a sada i Darka Šarića.

Vulin je u Jutarnjem programu televizije „Pink“ naglasio da hapšenja ovakvih kriminalaca ne bi bilo da Srbija nije čvrsto protiv kriminala.

Srbija je pokazala da je veoma kredibilan partner međunarodnim organizacijama. Ovih dana stižu nam pohvale iz Europola i Eurodžasta u kojima navode da su fascinirani hrabrošću Srbije i time kako u Srbiji funkcioniše pravna država, da nije bilo potrebno vršiti nikakav pritisak, rekao je Vulin.

On je govoreći o rezultatima koje je policija ostvarila za vreme njegovog mandata kao ministra unutrašnjih poslova, istakao je da je ponosan na sve pripadnike MUP-a koji su ostvarili zavidne rezultate u borbi protiv  organizovanog kriminala, uličnog kriminala, narkodilera i pedofila.

Ministar je precizirao da je ponosan na razbijanje klana Belivuk-Miljković, hapšenje Darka Eleza, Darka Šarića i 30 organizovanih kriminalnih grupa, na to što u Srbiji nema mafijaških ubistava i što su, sva koja smo imali, odmah rasvetljena, poslednje za 48 sati.

Vulin je dodao da je ponosan i na vraćanje pozornika na ulice, formiranje novih jedinica u policiji, na to što policija nikada nije imala bolji materijalni položaj i što je bolje opremljena.

On je naglasio  da se u Srbiji po prvi put organizovana borba protiv zelenašenja i da je na celoj teritoriji zemlje sprovedena organizovana akcija hapšenja zelenaša, ljudi koji uništavaju porodice, i precizirao da  jedan od uhapšenih ima 37 nekretnina na svoje ime.

Vulin je istakao i važnost borbe protiv uličnog kriminala, u kojoj su veliki doprinos dali policajci pozornici, koji su prva brana od kriminala.

Takođe, ministar je podsetio i da je u poslednjih godinu dana uhapšeno oko 90 pripadnika MUP-a koji su se na različite načine ogrešili o zakon.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x