Policijsko zadržavanje za šest osoba osumnjičenih za napad na policiju, danas na Kosovu dan žalosti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC)
Podelite vest

Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo (STRK) je saopštilo da je određena mera policijskog zadržavanja do 48 sati za šest osoba osumnjičenih za napad u kojem je ubijen jedan policijac.

STRK je naveo da je od dobijanja prvih informacija o napadu koji se jutros dogodio u selu Banjske u opštini Zvečan, na mestu napada, izašao tužilac STRK da nadgleda današnju akciju.

“Specijalno tužilaštvo takođe saopštava da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u napadu na Policiju Kosova zbog krivičnih dela ‘teška dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo’, ‘napad na ustavni poredak Republike Kosovo’, ‘pripremanje terorističkih akata ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Republike Kosovo’ i ‘neovlašćeno vlasništvo, kontrola ili posedovanje oružja’ Krivičnog zakonika Kosova”, dodaje su u saopštenju.

Takođe, iz akcije kosovske policije zaplenjena su vozila u kojima se nalazila značajna količina naoružanja raznih vrsta.

U saopštenju se navodi da se uviđaji sa lica mesta nastavljaju u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim nadležnim institucijama.

Odlukom tužioca Specijalnog tužilaštva, pritvorenicima je određeno zadržavanje do 48 sati.

Specijalno tužilaštvo je izrazilo saučešće porodici ubijenog policajca, a policajcima povređenim u ovoj akciji želi brz oporavak.

Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjakuu.

“Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani, je u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, odlučila da ponedeljak, 25. septembar 2023. godine, bude proglašen nacionalnim danom žalosti u čast policajca Afrima Bunjakua, ubijenog na severu Kosova”, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

U jučerašnjem napadu  na policiju Kosova u blizini naselja Banjska ubijen je jedan a povređena dva pripadnika kosovske policije.

U razmeni vatre sa napadačima je kasnije povređen još jedan kosovski policajac.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x